Kniven, hotell och destination

I Partille öster om Göteborg utvecklar vi ett äldre industriområde till en destination med unik karaktär, där de historiska kvalitéerna tas tillvara och platsens potential utnyttjas till fullo. Vi ser framför oss en Kulturarena som blir ett självklart besöksmål i Göteborgsområdet, en destination som alla känner sig inbjudna till.

De flesta gamla byggnaderna står kvar, men mot baksidan rivs de större lokalerna och gör plats för ett nytt landmärke i Partille, ett högre hus med ca 13 våningar. Vi tänker oss en byggnad som står som komplement till Höghuset Kronhöjden med sina 14 våningar, som befinner sig på andra sidan ån. Tillsammans bildar de porten som blir entrén till Partille.

Med hjälp av en rad kreativa utövare och drivna entreprenörer kommer vi att skapa en plats som lockar till sig en stor blandning besökare. Här i hjärtat av Partille, kommer man kunna hitta flertal blandade verksamheter, bland annat gin-destillatörer, konstateljéer, film-och musikstudios, replokaler, hantverkare, hotell & konferens, café och second hand. En sak har verksamheterna gemensamt, de brinner för det dem gör – det gör vår organisation också.

Vårt mål är att bevara så mycket som möjligt av det befintliga! Med detta öppnas nya dörrar, vi kan till exempel flytta in verksamheter snabbare. Det handlar inte om att riva allt eller ändra byggnaderna till något nytt och minimalistiskt, det handlar om att lyfta fram platsens unika historia och utnyttja byggnaderna till fullo. Detta gör vi genom att rusta upp det befintliga, ta fram det kreativa och utnyttja byggnadernas potential som en kreativ arena.

Pågående

Kund Västprojekt, egenutvecklat
Team Joakim Kaminsky, Maja Hjertén Knutsson, Sara Olsson
Storlek Ca 10000kvm
Utmärkelse Vinst i markanvisningstävling