ETC Kumla ekoby

Kaminsky Arkitektur har tillsammans med ETC Bygg vunnit en markanvisningstävling för ett helt kvarter på Hällabrottet i Kumla av ekohus i ett och ett halvt plan. Det totala området kommer rymma 40 lägenheter med tillgång till bilpool, odling, elcyklar och alla bekvämligheter som hör till ett gott boende.

Bostäderna är hyresrätter som riktar sig till  småbarnsfamiljer, äldre som flyttar från villan, unga som flyttar hemifrån och självklart vill vi skapa ett blandat boende med förening, aktiviteter och gemensamt växthus. Det blir som en slags ekoby mitt i staden. Fast tyvärr utan åkermark.

Husen kommer att byggas helt i trä av ETC Byggentreprenad. Det här är inte massivt trä utan lättbalkar med riktigt tjock isolering runt hela husen. Och givetvis solceller på tak vilket gör boendet självförsörjande på energi.

Byggprojektet på en totalbudget av 53 miljoner har utvecklats dels genom medel från crowdfunding och kommer bli ett stort klimatpositivt byggprojekt som vi och ETC Bygg är väldigt glada för.

Pågående

Adress Kumla
Kund ETC Bygg
Storlek 40 bostäder
Team Joakim Kaminsky, Jenny Nyström, Karin Stenberg, Ida Bratthäll, Mikael Rehnmark, Negruti Arminius-Raul, Ronja Bovbjerg, Michal Solár