Älvporten

Nu står ombyggnationen av det ikoniska Läppstiftet i Göteborg klart, vilket resulterat i en ombyggnad av hela 11 000 kvadratmeter varav 7000 kvadratmeter är LOA. Totalt består byggnaden av 600 arbetsplatser som utgörs av såväl öppna landskap, cellkontor som aktivitetsbaserade arbetsplatser.

Läppstiftet är klassad enligt miljöcertifiering LEED platinum, vilket bland annat inneburit att samtliga materialval i renoveringsarbetet har granskats mot miljödatabaser. Visionen har dessutom varit att minska mängden material och i första hand använda återbrukat material eller material som är tillverkat av återvunnen råvara. Glaspartier, dörrar och beslag är exempel på inredning som återbrukats. Renoveringen har även innefattat inredning av byggnadens entréplan och ett nytt entréläge, liksom ombyggnad av invändiga trappor, ytskikt och receptionsdisk. Foajén, loungen och restaurangen har även de fått en uppfräschning. Vi fick en brief att utforma en attraktiv kontorsmiljö där staden möter vattnet och under arbetets gång har vi varit noga med att bejaka byggnadens ursprung samtidigt som vi gjort moderna uppdateringar.

2019

Adress Lilla Bommen 1, Göteborg
Kund Vasakronan
Storlek ca. 17 000m2 BTA
Team Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Jennie Fossum, Sandra Nygren, Erik Andersson, Jenny Nyström, Mikael Rehnmark, Thea Klitte, Malin Simu, Maja Hjertén Knutsson.
Priser Nominerat till årets LEED-projekt 2019 samt årets bygge 2018.
Certifiering LEED Platinum