Vi rekryterar senior inredningsarkitekt

15 juni 2020.

Vi rekryterar Kristofer Jonsson, inredningsarkitekt och tidigare studiochef på White Arkitekter samt ägare av Whatif Design Studio och förstärker därmed sin inredningssida. Kristofer har med sig nära 20 års erfarenhet som inredningsarkitekt och har även erfarenhet från att ha arbetat med återbruksprojekt i riktigt stor skala.

Efter ett års intensivt utforskande kring att driva whatif design studio tar Kristofer sitt förnuft till fånga.

”-En gång lagspelare, alltid lagspelare.” säger Kristofer som svar på vilken den största utmaningen med att driva bolag helt solo var.

Kristofer Jonsson vill även fortsättningsvis, med en positiv drivkraft och attityd, vara med och utveckla inredning- och designbranschen till en hållbättre bransch. Kristofer har lång och gedigen erfarenhet av inrednings- och designbranschen. Kristofer är Arkitekt SIR, designer MFA och har senaste året drivit bolaget whatif design studio. Dessförinnan var han anställd på White i Göteborg i 16 år.

”Ett hållbart projekt innehåller lika delar människa, ekonomi, planet och syfte.”

Kristofer drivs av att utveckla kommunikation i rumslig form och har alltid dialogbaserade processer som utgångspunkt för sitt arbete. Kristofer startar ett projekt genom att lära känna kundens behov, verksamhet, varumärke och vision för att förstå förutsättningarna för formgivningen. Detta görs ofta genom workshops, intervjuer, eller genom att följa med er en vanlig dag på jobbet. Material, kulör och form är alla energigivande funktioner i berättelsen. Han har under de senaste åren arbetat med återbruksprojekt i riktigt stor skala, flertalet aktivitetsbaserade arbetsplatser, bibliotek, museum, skolor och andra publika miljöer med stor komplexitet och i tätt samarbete med beställare och brukare.

”Som inredningsarkitekt gillar jag det oväntade. Jag drivs av att utforska och testa gränserna för det ej ännu beprövade. Jag söker möjligheter snarare än att se hinder och har en stark tro på att utveckling är likställt med framgång. I Kjellgren Kaminsky har jag hittat ett team som delar min passion för hållbar utveckling som jag kan hjälpa ta nästa steg inom inredningsarkitektur.”

Tillbaka